klimatizacija

Bavimo se klimatizacijom individualnih i poslovnih objekata uz primjenu najsavremenijih tehničkih dostignuća koristeci načela energetske efikasnosti.

TIPOVI KLIMATIZACIJE

 

Multi split sistemi

multisplit-2

Multi split sistem je pogodan za klimatizaciju manjih objekata i poslovnih prostora.

Ovaj sistem se sastoji od jedne spoljne jedinice i više unutrašnjih. Unutrašnje jedinice mogu biti kasetne, kanalske, parapetne i zidne.

kasetni-klima-uredjaj

Kasetni klima uređaj se ugrađuje u spušteni plafon. Kod ovih uređaja vidljiva je samo prednja maska. Imaju mogućnost izduvavanja na jednu, dvije ili sve četiri strane.

kanalski-klima-uredjaj

Kanalski klima uređaj se ugrađuje u spušteni plafon, a kanalskim razvodom se razvodi klimatizovan vazduh do izduvnih rešetki po prostoriji.

plafonsko-parapetne

Plafonsko - parapetne jedinice, se mogu montirati na plafon ili na zid u visini parapeta (kao radijator).

VRF sistem

Kod VRS sistema na jednu spoljasnju jedinicu dolazi vise unutrasnjih jedinica. Mini VRF sistemi gdje na jednu vanjsku jedinicu dolazi do 8 unutrašnjih klima uredaja i veći VRF sistemi kod kojih može da se upari više vanjskih jedinica, a u tom slučaju broj unutrašnjih može da bude i do 50.

Ovaj sistem čini savremenim to što svaka unutrašnja jedinica može raditi u režimu grijanja i hlađenja, nezavisno od bilo koje druge jedinice u okviru istog sistema.

vrs1vrs2

Toplotne pumpe (vazduh - voda, voda - voda, zemlja - voda)

Toplotne pumpe spadaju u najefikasniji sistem grijanja i hlađenja jednog objekta, iz razloga sto je energetski efikasan, pouzdan, ekoloski prihvatljiv, visoka tehnologija, mogucnost kombinacije sa podnim grijanjem, fan coil uređajima kao
i solarnim sistemom za pripremu sanitarne tople vode.

Toplotne pumpe sistem vazduh - voda imaju veoma visoku energetsku efikasnost i uštedu u potrošnji elektricne energije.
Za 1KW utrošene električne energije, preuzima se 4 - 5KW toplotne energije, dobijajući 75% besplatne energije čijom upotrebom i korišćenjem ne zagađujemo okolinu u kojoj živimo, i ne zahtijeva održavanje u toku grejne sezone.

toplotne-cree

Solarni sistemi

U našoj ponudi imate na raspolaganju solarne sisteme koji su prilagođeni vašim potrebama.

Svaki solarni sistem je već optimizovan, kako bi vam pružio najbolji odnos uloženog i dobijenog.

solarni-sistem

Ventilacioni sistemi

Prozračivanje, rekuperacija restorana, kafića, kuhinja i drugih poslovnih prostora.

Ventilacija preko rekuperatora

Ventilacijom preko rekuperatora vrši se toplotna izmjena između otpadnog i svježeg vazduha, tako da se temperatura svježeg vazduha prilagođava unutrašnjoj temperaturi, a time se postiže veća ugodnost i manja potrošnja uređaja za klimatizaciju.

rekuperator-ventilacioni-sistemi

Ventilacija za kuhinje

Ventilacija za kuhinje preko eko - nape je sistem ventilacije takav da se istovremeno preko nape izbaca nečist vazduh a ubaca svježi.

eko-nape

Picture of

Podgorički put bb
Nikšić
Crna Gora

+382 69 540 577

+382 40 680 441, +382 67 264 920

frigosistem.milovic@gmail.com