Kompanija Gazi je osnovana pre 20-ak godina i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom inovativne ugostiteljske opreme, koja jedinstvena u odnosu na konkurenciju, otvara nove mogućnosti i uvodi specifičnosti različitih svjetskih kuhinja u ovu klasičnu kuhinju. Njihovi proizvodi su izuzetno zastupljeni u kuhinjama različitih institucija i organizacija širom Slovenije, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Nemačke i Italije. Tokom 2016. godine, svoju prodaju proširuju i na tržišta Rusije, Ukrajine, Belorusije, Kazahstana, Holandije i Švedske.

Ključna prednost komanije Gazi u odnosu na konkurenciju je činjenica da za svoj novac uvijek dobijate više - "Nije teško napraviti dobar proizvod sa mnogo novca, pravi je izazov napraviti kvalitetan i moderan proizvod po pristupačnoj cijeni". U razvoju i proizvodnji, fokusiraju se na pouzdanost, energetsku efikasnost i jednostavnost upotrebe i održavanja.

Njihov najveći adut, pored kvaliteta i pristupačnih cijena je mogućnost prilagođavanja proizvodnje individualnim željama i potrebama svojih klijenata.